PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Blog

Ki jogosult blog bejegyzések írására?

Hogyan hozhatunk létre új bejegyzést?

Ki írhat kommentet a bejegyzésekhez?

Hogyan hozhatunk létre új blog témát?

Hogyan törölhetünk kommenteket?

Milyen egyéb beállításokra van még lehetőség?

 

Ki jogosult blog bejegyzések írására?

Blog bejegyzéseket csak olyan felhasználók hozhatnak létre, akiknek a blogot használó cég vagy magánszemély erre feljogosít és blog adminisztrációs szintet biztosít (pl. egyes munkatársaik, cégvezető, tulajdonos stb.).

Hogyan hozhatunk létre új bejegyzést? 

Új bejegyzést a publikus felületen tudunk írni. A Blog menüjében kiválasztjuk azt a Blog témát, amihez szeretnénk új bejegyzést írni, majd a kívánt témát kiválasztása után, kattintsunk az oldal tetején található "Új bejegyzés írása" opcióra.

Ki írhat kommentet a bejegyzésekhez?

Az, hogy ki írhat kommenteket a blog bejegyzéseihez attól függ, hogy mi van beállítva a blog modulban:
A Modulok menüpont alatt találjuk meg a Blog modult. Itt belépve a modulba, a bal felső sarokban láthatjuk a beállítások menüpontot. Ebben az ablakban, legalul láthatjuk a "Kommentek bejelentkezve" opciót. Itt három opció közül választhatunk: Senki, Regisztráltak illetve Mindenki.
Ha a Regisztráltak lehetőségét szeretnénk kiválasztani, akkor ehhez minden esetben regisztrálniuk kell a blog látogatóinak a kommentezéshez. A regisztráltak listáját az admin felületen a Blog modul, Felhasználók menüpontjában tekinthetjük meg. Ha senkinek sem szeretnénk engedélyezni komment írását - tehát még a regisztrált blog olvasóknak sem - akkor válasszuk ezt az opciót. Amennyiben pedig a Mindenki lehetőségét választjuk, akkor regisztráció nélkül, bárki lehetőséget kap a bejegyzések véleményezésére, aki olvassa a blogot.
A "Módosít" opció bepipálásával erősítjük meg, ha módosítani szeretnénk, ki fűzhet kommentet a bejegyzésekhez.

FONTOS: ha nem pipáljuk be ezt a "Módosít" opciót, akkor nem fogja elmenteni a rendszer, ha módosítottunk a kommentezők beállításán. (Tehát csak a checkbox bepipálása után nyomjunk alul az OK gombra!)

Hogyan hozhatunk létre új blog témát?

Új témát a Blog modul admin felületen hozhatunk létre, ha a Témák menüpontra kattintunk.
Továbbá itt van lehetőségünk a már meglévő témák címének vagy a téma fényképének módosítására is.

Hogyan törölhetünk kommenteket?

Erre szintén a Blog modul admin felületén van lehetőségünk: a "Kommentek" opció választása után, listában láthatjuk az összes hozzászólást; és itt módosíthatunk, illetve törölhetünk kommenteket.

Milyen egyéb beállításokra van még lehetőség?

A "Beállítások" menüpontban, az Alapadatoknál megadhatjuk még:

  • a blog shortlinkjét,
  • oldalanként hány bejegyzés jelenjen meg a blogban,
  • oldalanként hány komment jelenjen meg,
  • látszódjon-e hányan olvastak el egy adott blog bejegyzést,
  • új bejegyzések esetén küldjön-e emailt a rendszer,
  • aki a blogra regisztrál, az automatikusan regisztráljon-e ezzel a hírlevélre is (illetve itt, több hírlevél esetén még azt is kiválaszthatjuk, milyen témájú hírlevélre történjen az automatikus regisztráció)

A "Reg. email" fülön állíthatjuk be azt az email-t, amit automatikus elküld a rendszer amikor valaki regisztrál a blogra.
(A "Változókat" használva, mint pl. a _NAME_ tehetjük személyessé az automatikus email üzenetet, mert ilyenkor a rendszer automatikusan a regisztrációban megadott névvel tölti ki ezt a mezőt.) 

A "Bejegyzés email"  fülön állíthatjuk be azt az email-t, amit automatikus elküld a rendszer amikor új bejegyzés érkezik a blogra.