PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Az arculatszerkesztőben hozható létre a honlap kinézetének alapbeállítása. Az arculatszerkesztő lehetőséget biztosít arra, hogy honlapja oldalainak felületét (háttérszín, hasábolás, méretezés stb.) webes szakértelem nélkül módosíthassa. Az arculatszerkesztőben új grafikai sablonok alakíthatók ki, illetve módosíthatók a meglévők. A honlapon szereplő minden oldalhoz kiválasztható, melyik arculatban jelenjen meg.

Az arculatszerkesztő adminisztrációs felületén az arculati sablonok listája található. Az itt található arculati sablonok választhatók ki az új oldal létrehozásánál is. Minden arculati sablon rendelkezik egy egyedi azonosítószámmal (ID). A listában ezen felül szerepel a sablon neve, a tagolás képe, valamint a művelet ikonok (szerkesztés, törlés).

Minden CMS-ben készült honlap rendelkezik alap arculati sablonokkal, ezek adminisztrátorként nem törölhetők. Az alap arculati sablonokat a honlap elkészítésekor a programozók hozzák létre. Az alap arculati sablonok a default (ez az alapvető), az admin (az adminisztrációs felület sablonja), valamint a nincs keret (minden arculati elemet mellőzve, üres oldal).

A webes felületen a következő arculati sablonelemek ismertek: fejléc és lábléc, jobb és bal hasáb, center terület. Ezeket tetszőlegesen használhatjuk fel az arculati sablon létrehozásához.

Funkcionális ikonok:

Az ikonra kattintva szerkesztői nézetbe léphet be.
A kiválasztott arculati sablon törlése.